27 March 2013

hasil tangan hodoh

inilah hasil tangan fqa yang tak seberapa..da lama pon buat benda nie..almaklumlah time cuti mid-sem hari tu takda buat apa-apa selain menggelapkan muka (buat lesen)..tengok-tengok dalam laci meja study yang da berhabuk tuh ,terjumpa la barang-barang lama yang hampir dilupakan (kain felt)..yola..tempat ngaji jauh kat utara, malas la nak bawak banyak barang cenggini p hostel..buat semak jah..

pencil case yang fqa buat..penat kot nak jahit benda alah nie..siap ada keychain teddy bear lagi tu..comel kan..hehehe..mengambil masa dalam seminggu menyiapkan benda alah nie..tapi puas hati tau..siapa nak cakap la..nanti saya buatkan..hahaha..macam la rajin sangat..


seterusnya, key chain ngan brooch hasil tangan hodoh fqa..senang je nak buat benda nie..asalkan ada bahan jadi jela..pergi kelas pakai brooch button nie kawan tanya beli kat mana?..kami jawab la kami buat sendiri..tak lari bajet..guna benda terpakai je..dia siap tempah lagi..alhamdulillah..dapat la menjana pendapatan..hehehetapi tak tahu la bila boleh siap..bila da masuk ngaji nie..payah banyak la..assigment, kelas..ish ish ish

bila da terlebih rajin nak mengisi masa terbuang..macam ini la keadaan bilik kami..punya la bersepah..sat lagi dengar la mama kami berleter bilik sepah la..hahaha..kami cakap la..rilex la ma, kami kemas balik..takpa mama kami sporting..*sporting la sangat..garang kot!!

oke..malas nak cakap banyak-banyak..penat tangan menaip..sampat sini je entry kali ni..kalau ada salah silap terkasar bahasa, maaf deh..jangan lupa komen ye..tak bayaq pon..hehehe

salam..bye

7 comments:

  1. comel.. mak akak guna kain felt tu buat bunga.. buat banyak banyak nanti akak nak satu tau! haha

    ReplyDelete
  2. yg bunga tuh pndai gak..tp guna zip la..

    ReplyDelete
  3. comel je, bila terlebih rajin =D

    ReplyDelete
  4. tq cik pensil n kak izza..kalau da mengadap benda tuh jgan harap la boleh buat keja lain..hehe

    ReplyDelete
  5. anis: tgk la kalo aku rjin deh..hahaha

    ReplyDelete

sila la komen..