13 July 2012

Contest 6 in 1 by Nurul Fara




hyep kengkawang semua..hari nie fqa merajinkan diri untuk join contest..bukan apa tengok hadiahnye boleh tahan la best gak..mane la taw boleh menangkan..ada rezeki adalah..kepada sesiapa yang tengah rajin macam fqa nie..tunggu pe lagi cepat2 la klik banner kat atas tuh ek sebelum tahap kerajinan anda menurun..huhuu..melalut la...

semoga berjaya ek syafiqah akmal..syok sendiri nampak..mintak2 boleh menang la ek..agak2 dapat hadiah tempat pertama pon da cukup la..takmau lebih2..nanti orang kata tamak..

bye2..salam


pesanan dari penaja : 
disini ada 6 katogori yang akan dipertandingkan *acehh* sebab itu lah contest ni dipanggil 6 in 1. pemenang yang berlainan di setiap katagori.

12 July 2012

::fqa membebel::


hyep..lama nya rasa fqa tak update blog nie..da lama tak share dengan korang..memang banyak cerita nak story mory tapi bila da buka create new post terus terbang melayang segala idea nak update blog..fqa pun terus la bermalas-malasan menziarah blog blogger yang lain..huhu..

oke..firstly fqa nak share pasal about my new house..opsss!!bukan rumah sendiri taw..tapi just sewa je..why not stay in hostel?..bukan tak mahu duduk..tapi asrama da sendat la..tapi memang puas la duduk kat rumah nie..semua kelengkapan da disediakan..tinggal duduk je..tapi jangan lupa bayar duit sewa rumah taw..hehehe

bravo weii..comel tak rumah fqa nieh?..

second pulak, fqa da dapat kerja..weee...da seminggu pon kerja..eh?..kenapa kerja?..how about your study?..hehehe..tuh secret la..lagipun kelas skit je..daripada tak buat apa2 baik kerja..dapat duit gak..tapi memang penat la..mana nak study ngan kerja lagi..advance!!!

tapi yang sedihnya fqa tak bagitahu mama pon yang fqa kerja nie..bukan apa, fqa takut mama marah la..kalau boleh pun fqa taknak la mintak duit kat mama selalu..karang kena bebel pulak..duit yang mama bagi tuh nanti boleh buat bayar duit sewa dengan beli barang2 dapur..yang gaji pulak ingat nak simpan..nak buat sambung degree nanti..insyaAllah

hurmmmm..banyak pulak fqa beleber nie kan..hihihi..baca jela ye..kalau tak suka pun terima kasih taw sebab baca entry nie sampai habis..sayang korang..

4 July 2012

::hargailah ape yg kite miliki arini~~:



pada suatu hari, anda merajuk dengan si dia..si dia call, sms dan macam2 cara si dia cuba..tetapi anda tetap dengan keras kepala anda..anda tidak langsung menghargai kesungguhan si dia memperaiki keadaan dan menyelamatkan hubungan anda berdua..tiba2..si dia berhenti menelefon dan berusaha untuk memujuk anda..1 jam kemudian, anda pula try call si dia..tapi malangnya si dia off hpnya..tiba2 anda mendapat sms daripada keluarganya bahawa si dia telah meninggal dunia dalam perjalanan ke rumah anda untuk memujuk anda..

***************
sedih giler cerita ini kan.apa yang fqa dapat melalui cerita nie hargailah si dia..janganlah membuat si dia seperti pengemis untuk meraih cinta anda..jangan menyesal apabila si dia sudah tiada...

::lepas nie da tak mau majuk2 ngan si dia::