22 December 2014

Result Sem Lepas

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..dah dekat sebulan cuti sambil menternak lemak badan di rumah..baru habis exam la katakan..actually result exam semester lepas dah keluar pon jumaat lepas..berdebar jantung, ulu hati usus segala bak kata kau..lagi-lagi budak group whatsapp dok kecoh-kecoh result dah keluar..apa lagi Fqa terus buka laptop, semak dalam portal untuk check result..alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi kerana Fqa lulus dan lepas semua madah semester lepas..alhamdulillah kerana berjaya maintainkan pointer 3.++..even pointer tak tinggi mana pon..tak sia-sia jugak lah Fqa korbankan waktu tidur bangun awal pagi nak study..suka study last minit kan..padan la dengan usaha..serious Fqa cakap, madah-madah semester lepas agak killer sangat-sangat..dengan ponteng kelas bagai sebab terbangun lambat..haha..

inilah result Fqa =)

Bersyukur sangat ngan madah AB dan NS sebab lulus..B pula tu kerana Fqa memang bajet lulus pon dah ok..time exam haritu benda yang dok strugle langsung tak masuk dalam exam..memang dok takut gagal je madah tu..haa..yang tang kelas Reading & Writing nie la Fqa banyak ponteng kelas..alhamdulillah dapat A..yang lain takda la nak cuak sangat sebab alhamdulillah dapat jawab walaupon time carry mark ciput sangat..tulah nak sangat ambil ngan sheikh yang mudah faham tapi markah syadid..tapi kita belajar sebab nak faham kan supaya kita boleh amalkan dan sebarkan ilmu tu..

p/s: doakan Fqa berjaya meningkatkan pointer Fqa untuk 2 Semester terakhir sebelum kawen grad ya..aminnn :)

9 December 2014

Teruskan..

Assalamualaikum...
Orang nak kutuk??
Orang nak fitnah??
Orang nak buka aib??

Teruskan..

Aku tak mampu nak menghalang..

Mungkin kau rasa diri kau dah "PERFECT"
Kesedihan mengajar kita erti kekuatan,
Kekecewaan mengajar kita erti kehidupan...

Dalam hidup kita ada pelbagai dugaan yang perlu kita hadapi...

****
Saat ditimpa kesusahan, ucaplah : 

"Hasbunallahu wani'mal wakeel".
Cukuplah Allah sebagai pelindung..

DIA yang mempermudahkan urusan..



6 December 2014

nak kurus

Assalamualaikum..

hai semua..lama dah tak update blog nie..terasa malas la pula nak update selalu..almaklum la, bukan ada stories yang hot2 pon nak share dengan uolls..sekarang dah cuti semester..sebenarnya dah dekat sebulan pun cuti..tapi biasa la, kemalasan nak update kan..tengok usha blog pon jarang sekali..

biasa lah kan kalau balik rumah memang wajib la kita asyik makan je kan..sebabnya kalau kat tempat study dok bajet nak beli itu ini..and then bila kat rumah, amek kau semua kau lahap kan..hahaha...itu Fqa la..bukan korang..bila dah makan banyak semua tegur kenapa gemuk sangat nie...stress mak taw!!nak kurus balik!!!

9 June 2014

Why so serious?

Assalamualaikum..

 

1 June 2014

Salam Syaaban

Assalamualaikum 



9 May 2014

Segmen : Preloved by kokoclothes

Assalamualaikum..


comel tak banner yang Fqa buat nie?..
Fqa suka kucing tu..cute kan?..Amek kat page tuan punya segmen..

Banner atas tue Fqa buat untuk melengkapkan syarat penyertaan segmen Cik Kemey nie iaitu membuat banner Segmen Preloved by Kokoclothes..

Jom ramai-ramai kita join segmen nie..
kalau korang nak join klik je banner yang comel tu ek.. :)

p/s: simple sangat banner tu kan..almaklum la buat pukul 2 pagi..

20 April 2014

Cara Pelik Orang Syiah Solat

Assalamualaikum..

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat  1
Syiah mengamalkan ajaran yang lari dari ajaran Ahli Sunnah dan jauh dari wahyu, golongan ini mereka-reka hukum dan mengadakan perkara bid’ah yang sesat dan menyesatkan, moga-moga kita dijauhi daripada golongan Syiah ini yang merosakkan akhidah umat Islam.
Sejak berlakunya revolusi Syria barulah kita mengetahui tentang niat mereka sebenarnya, mereka cukup membenci kaum Ahli Sunnah sehingga mereka menghalalkan darah ahli sunnah. Dan kita sebagai Umat Islam janganlah membenarkan mereka ( Syiah ) daripada berpijak di bumi tercinta ini.
Di bawah ini antara gambar-gambar cara ibadah orang Syiah yang bercanggah dengan Islam:
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 2.0
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 2.1
Imam sembahyang mereka, sembahyang di depan tapi berada dalam satu lubang separas lutut (tempat yang lebih rendah dari makmum).
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 3
Pengikut Syiah tidak meyakini kesahihan solat Jumaat (tidak solat Jumaat) kecuali bersama Imam yang ma’sum atau wakilnya sahaja.
Banyak pihak mengatakan bahwa orang Syiah melakukan solat sama seperti orang-orang Islam namun hanya untuk sekadar taqiyyah (berpura-pura). Taqiyyah merupakan konsep atau ciri penting yang tidak dapat dipisahkan dari ajaran Syiah. Taqiyyah pada hakikatnya adalah “berdusta dan berbohong”. Pentingnya taqiyyah disisi Syiah banyak terdapat di dalam kitab-kitab utama mereka.
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 4
Mereka sujud di atas seketul batu yang bulat leper atau empat segi. Ertinya dahi dan hidung tidak kena lantai. Batu itu disediakan dalam masjid atau mereka bawa sendiri ke mana mereka pergi. Batu yang paling suci pada mereka ialah diambil di Karbala kemudian Masyad dan di Qom. Kalau tidak dapat juga boleh juga gunakan batu-batu di tempat lain.
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 5
Satu lagi cara sujud mereka puak-puak syiah ini, Kalau tidak ada batu, mereka akan gunakan apa-apa yang tumbuh dari bumi sebagai tempat sujud (letak dahi). Paling tidak, sujud atas tapak tangan. Tujuan mereka buat begitu kerana kata mereka manusia jadi dari pada tanah. Apa jenis sujud pun kita tidak tahu.
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 6
Inilah contoh ajaran Syiah yang menyimpang jauh dari ajaran Islam yang sebenar. Mereka bersembang waktu tengah solat. inilah Ulamak Syiah yang diagung-agungkan mereka solat sambil berborak.
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 7
Syiah soalat bukan dengan tatacara solat yang diajarkan oleh Rasulullah s.a.w. Pengikut Syiah juga tidak akan mengakhiri solatnya dengan mengucapkan salam yang dikenali kaum Muslimin, tetapi dengan memukul kedua pahanya beberapa kali.
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 8
Para pengikut Syiah sedang Solat/Sujud di ruang sama (di masjid mereka). Mereka menghadap ke arah mana ketika bersujud?, kenapa tidak kearah kiblat sepertimana yang diperintahkan dalam Al-Quran.
Kaum Syiah Menyembah Selain Allah
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 9
Para penganut Syiah menyembah manusia!!. Menyembah selain daripada Allah Ta’ala, orang Islamkah mereka?. Lelaki dan wanita syiah sedang bersujud di perkuburan syiah (Sujud di kubur ulamak mereka) dan sujud di depan gambar ulamak mereka di permakaman, sangat bercanggah dengan ajaran Islam, jauhilah diri kita dari golongan yang sesat ini.
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 10.0
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 10.1
Solat/Sujud menghadap ke kubur dan I’tikaf (duduk di masjid) bersalahan arah kiblat menghadap ke kubur, kenapa tidak kearah kiblat sepertimana yang diperintahkan oleh Rasulullah s.a.w. siapa yang mereka sembah?
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 11
Kubur Khumaeni ditawaf tiap-tiap hari dan diberkati dengan bermacam-macam amalan taghut, ini adalah satu ibadah mereka jauh tersimpang dari ajaran Islam yang sebenar, ini mengambarkan kesesatan Syiah yang nyata.
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 12
Puak-Puak Syiah membina Kaabah sendiri di bandar Najaf, mereka akan tawaf sebagaimana tawaf di Batullah Makkah. sesat dan amat menyesatkan.
Akhir zaman Yahudi akan jadi kawan baik mereka (Syiah)
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 13
Pemimpin negara Syiah berpelukkan dan beramah mesra dengan pemimpin Yahudi menunjukkan hubungan baik diantara mereka, Syiah adalah sekutu Yahudi untuk menjatuhkan Islam. Tidak kiralah pemimpin-pemimpin golongan Yahudi yang anti zionis atau yang pro zionis, apa yang umat Islam perlu tahu mereka (Syiah dan Yahudi) ini bersahabat baik, sedangkan umat Islam (Ahli Sunnah) mereka bunuh dan bermusuhan. berjaga-jagalah dengan golongan ini, mereka penuh dengan tipudaya, pembohongan dan  kepura-puraan (Taqiyyah) .
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 14
Pemimpin negara Syiah membuat perjumpaan dengan pemimpin Yahudi. apakah tujuan sebenar mereka?. Sedangkan Syiah boleh berbaik-baik dengan golongan Yahudi tetapi bermusuhan dengan Ahli Sunnah, mengapa mereka membenci Ahli Sunnah sebegitu rupa?. Syiah bagaikan musuh dalam selimut umat Islam. Mereka mengaku Islam tetapi diam-diam menusuk dari belakang.
Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 15
Ahmad Niejad, pemimpin negara Syiah, menunjukkan pasportnya yang terlis namanya sebagai nama Yahudi nama dalam Yahudi ialah ” SABURJIAN ” sebagaima yang tercatat dalam akhbar Britain ” Daily Teleghraph ”.
Perngai Ulamak Syiah 16
Dan yang terakhir, paling teruk sekali ialah perangai ulamak Syiah. Depan nampak anti kuffar, belakang cium tangan perempuan mereka. Itulah kepura-puraan (Taqiyyah) puak Syiah yang perlu kita tahu.
Tersangatlah sesat gologan ni ! Tolong umat Islam jangan keliru ! berpegang lah pada Al-Quran dan Hadis.
Jom sebarkan! jangan biarkan Syiah menyesatkan umat Islam dan meratah daging umat Islam. Sebarluaskan risalah ini jika anda prihatin terhadap ancaman yang melanda akidah umat Islam.
Wallahu’alam….
Semoga di kreditkan kembali artikel ini ke hasnulhadiahmad.com

1 April 2014

Hello April


Hello April..

aku suka bulan April...ahaaa

My Dear, jangan lupa ye..

nak hadiah besar-besar..hekhek

30 March 2014

Tudung Bawal Lime (borong)

Assalamualaikum..
Salam dear2 semua..kami sedia mengambil tempahan borong untuk tudung bawal..

Tudung Bawal Lime

Hanya jual borong sahaja

RM14/pc min order 10pcs








Jemput Like Page WIDE SHAWL
untuk update yang terbaru..

PM page/ whatsApp 0132749701.

21 March 2014

Sunnah-sunnah Hari Jumaat


Assalamualaikum..

Salam Jumaat penghulu segala hari..hari mulia penuh barakah..

Alhamdulillah syukur dengan segala kurnia dan rahmat dari Allah swt..

Semoga kita akan terus ditetapkan iman untuk menjadi hambaNya yang bersyukur, beriman dan bertaqwa kepadaNya..

20 March 2014

Bisnes online -ENGLISH COTTON-

Assalamualaikum...

Lamanya tak aktif di blog nie..hehe..maaf..sebenarnya Fqa baru memulakan satu bisnes online..masih baru berjinak-jinak nak berniaga..

Jemput Like Page WIDE SHAWL
untuk update yang terbaru..

kami menjual pelbagai corak kain pasang cotton
pelbagai corak terbaru..
4 meter
bidang 45

RM80 Free Pos

PM page/ whatsApp 0132749701.














11 March 2014

Selamat Malam

Assalamualaikum...
Sleep is so important and underrated, and it does wonders for you! Please don’t make staying up late a habit, even when there’s work you “have” to do. >n< Having enough sleep can make you more productive the next day.

8 March 2014

Pemenang Segmen Simple Mimple

Assalamualaikum...

yeay!!!! fqa nak umumkan pemenang Segmen Simple Mimple yang dah tamat 6 Mac yang lepas..
jom check mana taw awak yang menang kan..
pada yang tak berjaya, jangan kecil hati..insyaallah nanti lain kali fqa buat segmen lagi..

Top Refferal 
rantai tangan x1

Cartoon mouse pad x 3

Tahniah kepada para pemenang..
sila PM di sini untuk menuntut hadiah awak..
Nama:
Alamat:
URL blog:

tuntut hadiah selewat-lewatnya seminggu dari sekarang..