30 May 2013

SEGMEN TOPUP 48 JAM BY DEDEQ [PART 1]

Assalamualaikum..


tekan banner untuk join

asrama atau rumah sewa?...

Assalamualaikum..
nak duduk asrama ke nak duduk kat rumah sewa sem depan nie..alahai peningnya kepala duduk fikir pasal benda alah nie..kalau ikut hati memang la nak duduk dekat rumah sewa..tapi kalau kawan-kawan yang duduk sama-sama rancang dengan kita, tiba-tiba berubah fikiran nak duduk asrama pula..memang stress la..

alasan mereka tidak mahu duduk rumah sewa adalah berkenaan dengan: 

1. sewa rumah naik dari RM350 ke RM500..fuh memang banyak juga la kan naik tuh..pakcik ingat kami nie kaya ka?..kami student kay!!

2. takut tidak dapat asrama di kampus baru nanti..benda alah nie memang kompem la tidak akan dapat asrama sebabnya semester lagi satu kami da semester 6..walaupon kalau diikutkan kami baru semester 4..huhu..transfer creadit la katakan..

memang la boleh nak ajak orang lain..tapi nanti takut pula mereka cop fqa pentingkan diri sendiri la pula..memang susahkan nak jaga hati orangkan..

tak tahu nak ikut yang mana satu..tolong la bagi pendapat yang munasabah kat fqa..

29 May 2013

mencintai tak semestinya memiliki

Assalamualaikum..

waaa..sedihnya tengok cerita jepun ni..

S p r o u t

Sprout-p1.jpg

siyes sedih..walaupon lembab..


26 May 2013

tahniah big boh,

Assalamualaikum..

tahniah big boh, ustaz Azhar Idrus atas perkahwinan yang ketiga

بَارَكَ اللّهُ لَكَ وَبَارَكَ عَلَيْكَ وَجَمَعَ بَيْنَكُمَا فِي خَيْرِ

semoga diberkati Allah selamanya..insyaAllah try sorang lagi untuk ikut sunnah Nabi..huhu..takbirrr!!!

Go-kekko omedetou gozaimasu (tahniah di atas pernikahan ustaz)..

25 May 2013

selesai sudah

Assalamualaikum..


Alhamdulillah fqa sudah melunaskan hutang-hutang fqa pada pemenang-pemenang GA by Tyka..huhu..bukan banyak pon fqa just sponsor hadiah topap RM5x2..ada la rezeki topap sikit..alang-alang dapat menaikkan follower blog ngan liker pagefb fqa tuh..

tahniah pada yang menang..dan pada yang kalah tuh jangan la sedih sangat.. 

di kesempatan ini juga, fqa nak promote lagi satu GA yang fqa sponsor..seperti biasa topup RM5x2..


jom join ramai-ramai..jemput kawan-kawan taw..

19 May 2013

2 paper more

Assalamualaikum 

hyep babe!! i'm happy..
tinggal dua papers je lagi..tak sabar nak habis exam..

Ya Allah permudahkanlah urusan kami..
19/05 = tajwid
31/05 = tawhid

wow..jauhnya jarak masa paper tajwid dengan tawhid kan..so, banyak masa la untuk study tawhid..
eh, fqa jangan tangguh-tangguh ye..study awal waktu..fighting!!!

muka konon-konon khusyuk study sambil tunggu pakcik siap solat jumaat..

~Penang#MakanBuahLangsat#JerukPakAli~


10 May 2013

~ MINGGU STUDY WEEK 5-11/5 ~

Assalamualaikum..

minggu nie da start study week..so, kena study bersungguh-sungguh la..ini adalah exam yang pertama kali di KUIN..tak tahu format sebenar macam mana..so, agak confuse+nervous jugak la..

tapi mood exam tak sampai lagi la..nasib baik exam start hari selasa..insyaAllah ada masa untuk study lagi..tengok la jadual tu..memang straight la jadual exam..fuh!!


~selamat berstudy week semua~

~study smart+study hard~


6 May 2013

jom berkongsi maksud nama anda semua

Assalamualaikum..
wes madang orong bocah-bocah?..kalo wes, yok turu meneng..hahaha

sepertimana yang kita tahu, setiap insan mempunyai nama..nama memainkan peranan penting untuk menentukan identiti seseorang itu..nama yang baik da ada makna yang elok adalah digalakkan dalam Islam..tiada guna nama yang cantik tapi takda maksud atau makna yang baik..wallahualam..

oleh itu, mari kita sama-sama berkongsi maksud-maksud nama kita semua ye..so, fqa mulakan dengan nama fqa dulu:

Nor Syafiqah Akmal: 
Cahaya Kasih Sayang Yang Amat Sempurna
*tepek gambar seketul..gambar yang agak juling mata memandang*
insyaAllah akan menjadi kenyataan..aminnn..walaupun ganas kot fqa nie..

meh kawan-kawan, haa..jom la kongsi maksud nama awak-awak pula..sama-sama la kita memperbaiki diri kita yang jahil ini..ukhwah fillah..wassalam.

5 May 2013

siap sudah mengundi :) #ALHAMDULILLAH

assalamualaikum...

hyep korang! da menunaikan belum tanggungjawab sebagai rakyat malaysia..jom menyanyi ramai-ramai..

Marilah mariPergi mengundi. Jangan lupa kewajipan pada negara. :P 

yeah,,fqa da mengundi tadi..semangat!!..almaklum la baru pertama kali pergi mengundi..

pergi mengundi pon sorang-sorang je..sebab tak sama tempat dengan abah dan abang..sedih kpt..dengan tak tahu apa2..buat muka seposen terus masuk sekolah tuh tanya saluran mana..fqa dapat saluran 4..bangunan belakang sekali..sampai kat bangunan tuh tengok-tengok ramai la yang beratur..panjang pulak tuh..sabar jela peah..hehehe..tapi sempat lagi sembang-sembang dengan mamat smart kat sana..hehehe..=P

alhamdulillah da selesai semuanya..

jari siapa nie?..hehehe

InsyaAllah..kemenangan akan dimenangi oleh pihak yang BENAR!!
INI KALILAH!!

1 May 2013

doodle family

Assalamualaikum..


alhamdulillah bertemu lagi dalam entry yang baru..

pertama kali membuat doodle family macam ini..maybe warnanya kurang cantik sebab fqa bukan pandai sangat nak matchingkan semua warna bagai..almaklumlah, baru belajar membuat doodle kan..kalau salah tolong tunjukkan..hehehe

#kalau fqa nak buat segmen doodle re-colour ada tak yang nak join..komen ye kalau ada yang berminat nak join..nanti fqa buat la..

boleh tak like page fqa di sini 

Sayapunyasukala belog