26 October 2013

pemenang Segmen Keychain by FqaAkmal

Assalamualaikum..
TAHNIAH!! kepada para pemenang Segmen Keychain by FqaAkmal

nama / segmen / alamat / no tepon

thanks banyak2..para peserta lain yang tak menang tu jngan risau nanti fqa buat segmen jangan lupa join tau..sayang korang..muah seketul *gediks..

SEGMEN KEYCHAIN BY FQAAKMAL

Assalamualaikum...
TAMAT!!
Hari ni fqa nak melancarkan satu segmen seperti banner di atas


Syaratnya simple je..
1. Blogger Malaysia
2. Buat satu entry bertajuk SEGMEN KEYCHAIN BY FQAAKMAL
3. follow blog fqaAkmal*wajib
4. like fanPage sayapunyasukala*wajib
5. Wajib tekan nuffnang kat sebelah kanan blog fqa nie..*wajib & akan disemak
5. tepek banner kat atas tu dalam entry dan backlink di entry ini
6. tinggalkan link entry di komen entry ini

Tarikh tamat: 

27 OKTOBER 2013

Hadiah: 

keychain x5

SENARAI NAMA PESERTA SEGMEN KEYCHAIN

Assalamualaikum..
Maaf lambat keluarkan senarai peserta segmen keychain..ada masalah tertentu yang tak dapat den elakkan..segmen ini pon akan di tamatkan hari ini (26 OKTOBER 2013)..maaf sesangat ye..insyaAllah akan umum pemenang malam ini..jangan lupa bagitahu yang lain ye.. :)


  1. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  2. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  3. http://mininominomi.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  4. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  5. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  6. http://munirah-serupasama.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  7. http://niyhblograudha.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  8. http://www.syuhadasalleh.my/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  9. http://friends-jannah.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  10. http://merahsitulip.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  11. http://farraanuar.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  12. http://rusfasanasini.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  13. http://sujuelfarahin.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  14. http://farah-wahidah-blog.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  15. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  16. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  17. http://shekechik.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  18. http://cikagcontest.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  19. http://fkarmilabudakminatkartun.blogspot.com/2013/10/segmen-keychain-by-fqaakmal.html
  20. http://mydreamhigh123.blogspot.com/2013/10/blog-post_26.html

oke..nama2 yang tak ada tu sila bgitahu fqa ye..segmen tamat pukul 8..

11 October 2013

Aeril Zafrel & Wawa Zainal Mengaku Nikah Dua Kali.

Assalamualaikum..

PETALING JAYA: Pelakon Aeril Zafrel akhirnya mengaku hubungannya dengan aktres Wawa Zainal selama ini bukanlah teman biasa tetapi mereka sebenarnya adalah suami-isteri.

Aeril atau nama sebenarnya Suhairil Suhari, 25, berkata, dia dan Wawa, 22, telah bernikah pada 25 Februari 2012 secara rahsia tanpa dihebohkan kepada pihak media.

“Ya, saya dan Wawa sudah bernikah. Kami bernikah di Taman Datuk Harun, Petaling Jaya. Jadi, status anak saya yang dihebohkan selama ini sudah terjawab,” katanya kepada pemberita dalam satu majlis yang diadakan di sebuah restoran di Neo Damansara, di sini petang Jumaat.

Tambah Aeril, mereka bernikah sebanyak dua kali iaitu pada kali kedua , 4 Februari lalu, hampir setahun selepas pernikahan pertama.

Katanya, pernikahan kali pertama dibuat tanpa didaftarkan dengan pejabat agama tetapi terpaksa melangsungkan akad nikah kali kedua sebagai menghormati permintaan keluarga perempuan sebelum ia didaftarkan secara rasmi.

Terdahulu, akhbar pada Ahad lalu melaporkan Aeril sudah mendirikan rumah tangga dengan pelakon Wawa Zainal atau nama sebenarnya Nur Hawa Zainal Abidin, secara senyap.

Hasil perkahwinan itu mereka dikatakan telah mendapat anak yang lahir pada 24 Ogos lalu dan diberi nama Ahmad Fakharuddin Attar.

Terdahulu, desas-desus tentang hubungan rapat mereka telah terdengar namun dinafikan Aeril dengan memberitahu hubungan baik tersebut hanya sebagai rakan artis semata-mata manakala Wawa dikatakan pulang ke kampung halamannya di Sabah akibat sakit misteri.

Oleh FERIDE HIKMET ATAK.

#copy paste
p/s: Nikah tak perlu dirahsiakan takut jadi fitnah. Kalau pertunangan tu iya memang patut. Tapi mereka pastinya ada alasan yang hanya mereka, keluarga dan Allah sahaja yang tahu 

10 October 2013

macam itu ke kawan?..

Assalamualaikum..
hari ini hari yang paling sedih dalam hidup aku..banyak sangat dugaan aku hari ini..memang tak pernah la aku menangis depan kawan-kawan aku..biasanya aku happy je depan diaorang..tapi hari ini aku tak tahan sangat..

cuba korang bayangkan, bila korang study strugle giler..apa yang korang harap tiba-tiba sebaliknya terjadi..itulah yang berlaku kat aku tadi..aku duk menghafal al-Quran punya la tak ingat dunia sebab hari ini last tasmik..tengok2 nama aku tak ada pula dalam senarai..padahal dulu nama aku ada dalam senarai pelajar tasmik juzuk5..ya!!memang salah aku sebab langsung tak peduli dengan tasmik nie..kebetulan minggu ini terlalu banyak syafawi dan tahriri..tapi tak boleh ke ustazah tu bermurah hati sikit nak tolong aku..boleh pulak dia suruh aku ambil sem depan..memang kena struggle giler la weh..mana nak kejar juzuk 6 dengan juzuk 5..keluar dari bilik ustazah tu aku terus pergi tempat terlindung sikit..terus menangis..

tapi yang paling sedih, kawan aku yang dua orang tu langsung tak pujuk aku..diaorang best la..diaorang boleh tasmik..boleh pula diaorang buat tak tahu aku menangis..bukan nak tolong pujuk ke apa..aku bukan nak sangat diaorang pujuk aku ke apa..yang aku nak luahkan sesuatu bagi puas hati aku..ini idak makin tinggal aku sorang-sorang ada la..diorang tinggal aku kat situ..diaorang sedap pergi makan..kawan ke macam itu?..

diaorang selalu tinggal aku sorang-sorang..diaorang kalau nak buat apa-apa mesti lupakan aku..pergi cari bahan assigment pon berdua, tak ajak aku..tengok-tengok aku sorang je tak jumpa bahan lagi..terasa kot masa tu..tapi nak buat macamana..bila assigment kumpulan boleh pula buat-buat lupa..padahal nampak je aku tengah buat assigment tu, bukan nak tolong ke apa..okey aku boleh sabar lagi..bila nak dekat submit tu mula dok buat baik dengan aku tanya assigment da siap ke belum.. "eh da siap ke assigment kita tuh..hantar bila ye?". aku jawab la "da siap da..tinggal sikit lagi..yang dekat meja fqa tu..pergi la tengok"..tapi sampai sekarang habuk!!last-last aku juga yang kena buat..geram semua ada..kalau keluar pon mana nak ajak aku, ajak pun wajib da aku jalan sorang kat belakang..tapi kalau salah sorang takde kawan atau gaduh, mesti cari aku, bila da baik tinggal aku macam tu je..memang dasar orang K kot..
kenapa kawan masa senang sentiasa bersama, tapi bila susah haram jadah hilang ke mana?..nasib baik ada 'PENDEK'..walaupon selalu gaduh dengan dia..tapi dia tetap ada bila masa aku perlukan dia..dia suka buat aku tersenyum sorang2 depan tepon..

p/s:maaf la penggunaan 'AKU' di entry kali ini..ini hanya untuk meluahkan rasa hati yang gundah gelana atau apa-apa yang sehati sejiwa dengannya..

saya anak selangor

Assalamualaikum..

Selangor tetap 1 di hatiku..

Saya bangga jadi anak Selangor..

saya sayang Selangor

aish..pop yo je ayat kan..nasib baik bukan matyo..kau anak selangor tulen ke peah?..rasanya IC kau 08 kan..bukan 08 tu kat Perak ke?..

memang la..tapi tak kesah la kan..fqa dari lahir sampai la sekarang nie da berumur 22tahun masih lagi menetap kat Selangor..walaupun selalu duduk di perantauan..lagipun abah fqa memang asal orang Selangor..wong jowo lagi tau..tapi anak-anaknya tak pandai pun cakap jawa..kalau jowo toktok boleh la..kalau dengar orang jawa sembang, memang terlopong la..tapi takda la sampai keluar air liur..:)

oh ye..yang fqa lahir kat Perak tu sebab masa dulu dekat Sabak Bernam takda hospital yang berhampiran..paling dekat pun kat Perak..tengah shopping barang raya masa tu tiba-tiba fqa pon nak join mama abah shopping juga..cepat-cepat la keluar..hehehe..fqa lahir 24 Ramadhan..tapi tak ingat la tahun hijrah bila..ini mama cerita tau..bukan rekaan..

tak tau pon nak cerita pasal pa..layan jela ek..

p/s: selangor -> kelantan -> kedah..selangor juga pilihan hati

8 October 2013

Giveaway: Dapatkan Jam Tangan Dari Santai Leeza

Giveaway: Dapatkan Jam Dari Santai Leeza
Giveaway yang simple saja... Jam Tangan untuk diberi kepada mereka yang bertuah....
     Untuk mudahkan kalian menyertai GIVEAWAY ni... kalian copy paste sahaja coding yang leeza bagi di bawah nanti kat ENTRY HTML kalian.. Cuma kalian perlu lengkapkan ayat yang leeza minta tu... ^_^
SYARAT PENYERTAAN : 
  1. Blogger Berakyat Malaysia 
  2. FOLLOW my FB PAGE
  3. Buat Entry Yang BERTAJUK "Giveaway: Dapatkan Jam Tangan Dari Santai Leeza"
  4. Letak BANNER Giveaway: Dapatkan Jam Dari Santai Leeza
  5. Sambung Ayat ni " Saya Mahu Dapatkan Jam Tangan Dari Santai Leeza kerana ..................................... "
  6. Tinggalkan Link Di Entry ni.....
  7. Berikan pendapat tentang blog Santai Leeza... (Tiada paksaan)
  8. PROMOTE BLOG dan GIVEAWAY (Tiada Paksaan)
  9. SUMBANGKAN TRAFIK Untuk SantaiLeeza.com (Tiada Paksaan)
 Hadiah Yang Disediakan : 
  • Jam Tangan = 2 orang pemenang bertuah
  • Saguhati = 4 orang peserta bertuah
Saya Mahu Dapatkan Jam Tangan Dari Santai Leeza  kerana boleh menambahkan koleksi jam tangan Fqa..di samping itu, boleh dijadikan aksesori dan dalam masa yang sama boleh tengok masa..harap dapat..lagi2 yang warna hitam tu..nampak bergaya.. :)

    7 October 2013

    Saya Bersedia Menjadi Sponsor

    Assalamualaikum..

    Mencari sponsor?..
    kekurangan sponsor?..

    kepada sesiapa yang membuat segmen atau giveaway yang mempunyai masalah di atas..

    insyaAllah Fqa bersedia untuk menjadi sponsor anda..

    - barangan blog
    - barangan pos
    - topap

    ada yang berminat tak?..hehehe..

    boleh pm di fanPage Fqa ye :)

    6 October 2013

    Pemenang Segmen Saya Mahu Header Free Bhgian II by SyafiqahAkmal

    Assalamualaikum..

    Pertama sekali Fqa nak ucapkan terima kasih bebanyak kepada mereka yang sudi join segmen Fqa yang tak seberapa ini..hehehe..now, Fqa nak umumkan antara 5 orang daripada mereka yang bertuah..pemenangnya adalah...

     

    Eyma su





    oke..disebabkan penyertaan yang agak memberangsangkan..ceh ayat..demi untuk menghargai peserta segmen ini, Fqa tetap buat header seperti mana yang mereka inginkan..kalau ada kekurangan maaf kan hamba tau..











    p/s: Cara nak save? Tekan Gambar/Header , Right Click and then , save image as... 

    5 October 2013

    Senarai Peserta

    Assalamualaikum..
    Alhamdulillah dapat sambutan segmen Saya Mahu Header Free Bhgian II..

    1. http://syahadasyuhada.blogspot.com/2013/10/saya-mahu-header-free.html
    2. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/10/segmen-saya-mahu-header-free-bhgian-ii.html
    3. http://mylovelystorysecret.blogspot.com/2013/10/segmen-saya-mahu-header-free-bhgian-ii.html
    4. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/10/segmen-saya-mahu-header-free-bahagian.html
    5. http://ohdanee.blogspot.com/2013/10/segmen-saya-mahu-header-free-bhgian-ii.html
    6. http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2013/10/segmen-saya-mahu-header-free-bhgian-ii.html
    7. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/10/segmen-saya-mahu-header-free-bhgian-ii.html
    8. http://jiwabiarislamic.blogspot.com/segmen-saya-mahu-header-free-bhgian-ii.html
    9. http://ierahluvie.blogspot.com/2013/10/segmen-saya-mahu-header-free-bhgian-ii.html
    10. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/10/segmen-saya-mahu-header-free-bhgian-ii.html

    Segmen Saya Mahu Header Free Bhgian II by SyafiqahAkmal

    Assalamualaikum..
    TAMAT!!!!
    Segmen Saya Mahu Header Free Bhgian II by SyafiqahAkmal

    segmen ini dibuat untuk menghargai pengunjung blog Fqa :)

    syarat-syarat penyertaan
                                                           follow blog Fqa
                                          like fanpage 
                                                           bagi detail header:
                           nama blog / tagline blog / request warna
    pastekan link korang di entry ini sahaja

    pemenang seramai 5 orang di cari berdasarkan cik puan random serta detail yang paling terperinci..

    oke..semoga berjaya

    2 October 2013

    Mini Giveaway EkaTikah Craft


    Alhamdulillah, tiba sudah bulan 10 iaitu bulan yang dinanti-nantikan. Bulan yang mempunyai seribu satu makna bagi aku dan juga keluarga. Heee

    Bersempena dengan hari baik, bulan baik dan juga merupakan bulan kelahiran aku *take note*, satu Mini Giveaway EkaTikah Craft akan diadakan. Hadiah semuanya berunsurkan craft. Mungkin hadiah tidaklah semahal mana, tetapi yang penting ikhlas dari hati. Hee

    Segmen ini akan berlangsung mulai 2 Qktober 2013 dan berakhir 30 Oktober 2013.

    Hadiah-hadiahnya:
    1 hadiah misteri untuk seorang top refferal
    2 bantal craft bersaiz 1/2 A4
    5 Keychain Cendawan
    5 Keychain Love
    5 Handphone Strap Stawberri
    3 bekas tempat cucuk jarum
    10pcs Brooch Rose
    5 batang Bookmark
    10 blog tersenarai dalam bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip

    -Gambar hadiah akan di update kemudian dan kemungkinan hadiah akan bertambah. Pemilihan pemenang berdasarkan random.org-

    Syarat-syaratnya:
    1- Mestilah Warganegara Malaysia dan merupakan followers
    Blog Bila Jari Mula Menaip
    3- LIKE Page Bila Jari Mula Menaip di Facebook.

    4- LIKE gambar Colourful Bookmark di SINI atau klik gambar di bawah:


    5- Klik SINI SINI SINI dan SINI
    6- Sediakan satu entri bertajuk "Mini Giveaway EkaTikah Craft".
    7- Copy code yang tersedia ada, paste di HTML entri anda dan publish.
    8- Hanya perlu hantar link penyertaan anda di ruang komen entri ini.

    Mudah bukan? Tunggu apa lagi, klik banner EkaTikah Craft di atas untuk join.

    1 October 2013

    Jodoh itu Milik Allah

    Assalamualaikum..

    Jodoh itu milik Allah..tetapi ia dicipta khas untuk manusia agar kita menikmati saat bahagia hidup dunia ini bertemankan seseorang yang amat kita cintai dan sayangi..ada yang bertemu jodoh dengan orang yang dicintai, ada yang tak..semua tu kuasa Allah, kita tak layakmmempersoalkannya..tetapi kita boleh belajardaripada pengalaman yang kita dapat..

    persoalan jodoh itu amat sulit..tapi manusia boleh mencuba dan terus mencuba..Allah tak kejam..Dia Maha Menyayangi..pasti Dia akan mendengar setiap doa dan rintihan kita sekali gus menghadiahkan jodoh yang terbaik untuk kita semua..InsyaAllah


    syafiqahAkmal