22 December 2014

Result Sem Lepas

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..dah dekat sebulan cuti sambil menternak lemak badan di rumah..baru habis exam la katakan..actually result exam semester lepas dah keluar pon jumaat lepas..berdebar jantung, ulu hati usus segala bak kata kau..lagi-lagi budak group whatsapp dok kecoh-kecoh result dah keluar..apa lagi Fqa terus buka laptop, semak dalam portal untuk check result..alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi kerana Fqa lulus dan lepas semua madah semester lepas..alhamdulillah kerana berjaya maintainkan pointer 3.++..even pointer tak tinggi mana pon..tak sia-sia jugak lah Fqa korbankan waktu tidur bangun awal pagi nak study..suka study last minit kan..padan la dengan usaha..serious Fqa cakap, madah-madah semester lepas agak killer sangat-sangat..dengan ponteng kelas bagai sebab terbangun lambat..haha..

inilah result Fqa =)

Bersyukur sangat ngan madah AB dan NS sebab lulus..B pula tu kerana Fqa memang bajet lulus pon dah ok..time exam haritu benda yang dok strugle langsung tak masuk dalam exam..memang dok takut gagal je madah tu..haa..yang tang kelas Reading & Writing nie la Fqa banyak ponteng kelas..alhamdulillah dapat A..yang lain takda la nak cuak sangat sebab alhamdulillah dapat jawab walaupon time carry mark ciput sangat..tulah nak sangat ambil ngan sheikh yang mudah faham tapi markah syadid..tapi kita belajar sebab nak faham kan supaya kita boleh amalkan dan sebarkan ilmu tu..

p/s: doakan Fqa berjaya meningkatkan pointer Fqa untuk 2 Semester terakhir sebelum kawen grad ya..aminnn :)

9 December 2014

Teruskan..

Assalamualaikum...
Orang nak kutuk??
Orang nak fitnah??
Orang nak buka aib??

Teruskan..

Aku tak mampu nak menghalang..

Mungkin kau rasa diri kau dah "PERFECT"
Kesedihan mengajar kita erti kekuatan,
Kekecewaan mengajar kita erti kehidupan...

Dalam hidup kita ada pelbagai dugaan yang perlu kita hadapi...

****
Saat ditimpa kesusahan, ucaplah : 

"Hasbunallahu wani'mal wakeel".
Cukuplah Allah sebagai pelindung..

DIA yang mempermudahkan urusan..



6 December 2014

nak kurus

Assalamualaikum..

hai semua..lama dah tak update blog nie..terasa malas la pula nak update selalu..almaklum la, bukan ada stories yang hot2 pon nak share dengan uolls..sekarang dah cuti semester..sebenarnya dah dekat sebulan pun cuti..tapi biasa la, kemalasan nak update kan..tengok usha blog pon jarang sekali..

biasa lah kan kalau balik rumah memang wajib la kita asyik makan je kan..sebabnya kalau kat tempat study dok bajet nak beli itu ini..and then bila kat rumah, amek kau semua kau lahap kan..hahaha...itu Fqa la..bukan korang..bila dah makan banyak semua tegur kenapa gemuk sangat nie...stress mak taw!!nak kurus balik!!!