26 October 2012

pantun 2kerat



anak ikan anak biawak,
saya suka kat awak..

sungai penuh dengan ikan puyu,
i love you..

lepak sungai tangkap katak,
awak sayang kat saya tak?..

lepak sambil makan mee,
u miss me?..

hari jadi sambut sakan,
awak sayang saya kan?..

main pasir baling batu,
kenapa senyum-senyum tu?..

saya suka makan pulasan,
awak jangan nak perasan!!

pakai baju warna-warni,
saya gurau je nie..



gerenti siapa yang baca ayat nie tersengih sorang2 kan.. 
 same with me=)

22 October 2012

=(



dengan lafaz bismillah..peah kembali aktif dalam dunia blog yang telah agak lama peah tinggalkan bersawang..#maaf my blog sayam..

alhamdulillah sekarang peah da berjaya menghabiskan diploma peah di peringkat diploma di KIAS.maybe tahun depan la baru peah convo..lambat sikit..almaklumlah peah nie terlepbih rajin sebab tuh la kena repeat subject..huhu

baru peah ingat ingat nak duduk bermalas-malasan kat rumah..mama da suruh cepat2 isi borang online sambung ijazah kat KUIN pulak..da la jauh..sedih la..

sebenarnya peah keliru la..peah sendiri tak tahu nak sambug mana..peah ank sambung kat UIN,Riau..tapi last2 minute mama pula tak kasi..memang frust giler2 la..sejahat2 peah pon peah still ikut walaupon tak seikhlas mungkin..

Say to self : BE STONG...You can face it