30 June 2013

KittyQuenny Giveway ♥

Assalamualaikum..

Ruangan Sponsor 

Perfume from @dollyperfume x3
Lace Border 2 metre from @fashionbyrosewar
Custom Made Phone Case @cimieko_closet
Peplum Blouse from @qinafashion
Bedak Sejuk Tanaka from @nrstore33
RM10 voucher at @KittyQueeny  
Mask Korea from Mysara Abrahman like sini
Topup RM10 from Mysara Abrahman like sini

tamat 19 JULAI 2013

tekan baner untuk join

BIRTHDAY GIVEAWAY | TENTANG SESEORANG

Assalamualaikum

tekan banner jom!!

segmen ini hanya berlangsung 3 hari je..
28-30 JUN 2013

28 June 2013

settle request dudel

Assalamualaikum

alhamdulillah..malam ini fqa siapkan jugak kawan2 yang request dudel..hehehe,,memang blur la nk buat dudel ape untuk korang,,so fqa belek2 blog korang dan hasilnya
..........
........
......
....
..
.





ini saje yang fqa mampu buat untuk korang..harap berpuas hati ye..hehe..

ingat..orang lain tak boleh ambil tanpa kebenaran taw..dosa!!!

p/s: harap maaf..fqa tak buka request doodle da..sory taw..

27 June 2013

doodle untuk Isyah

Assalamualaikum..

seperti yang di janji kan dalam entry semalam, ini la doodle yang fqa buat khas untuk cik adik manis Isyah yang rajin mengomen entry fqa semalam..

tahniah sayang..maaf kalau tak cantik..

harap awak suka..

oke..sape2 yang nak, request je..insyaAllah nanti fqa buatkan..

mata tidak mengantuk!!

Assalamualaikum


fqa tak boleh nak tidur la malam nie..da penat guling-guling atas katil..tak mengantuk juga..last-last bukan je laptop nie..lukis doodle comel nie dan godek-godek laman sosial..

nak tulis banyal-banyak pon tak ada idea la..

p/s: ada sesiapa nak request doodle tak?..komen jela ye kat entry ni..tapi tak boleh ramai-ramai la..tak expert mana lagi..siapa cepat dia dapat taw!!

23 June 2013

jerebu oh jerebu!!!

Assalamualaikum..

Nampaknya jerebu melanda Malaysia lagi..kali ini jerebu berpunca dari Indonesia lagi..negara-negara yang berhampiran jugak la yang menjadi mangsa kan?..
bukan salji tapi jerebu tau..
yeahh!!esok selangor cuti!!

amboi3x..(ala2 azwan ali)
jangan seronok sangat sebab cuti..ambil iktibar atas malapetaka yang melanda nie...banyakkan bersabar dan berdoa..jangan lupa jaga kesihatan..

kesan jerebu kepada kesihatan kita:
gatal-gatal pada tekak dan batuk-batuk
mata merah, pedih dan gatal mata
sesak nafas @susah bernafas
hidung berair dan bersin
kegatalan pada kulit

kita juga mestilah mengambil perhatian terhadap nilai IPU..hah?..apa pula IPU tu?..Index Pencemaran Udara la..korang boleh mengetahuinya melalui akhbar, laman web, radio dan TV iaitu:
0-50 baik
51-100 sederhana
101-200 tidak sihat
201-300 sangat tidak sihat
301-500 berbahaya

korang dinasihatkan supaya mengurangkan aktiviti luar, yang paling penting korang kena check status IPU kawan tempat tinggal korang sama ada tercemar atau tidak..

boleh check di SINI

doodle untuk korang dah siap

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..ramai juga yang join segmen ini kan..hehehe..semua warna yang korang request sangat2 cantik ..sampai tak tahu nak pilih mana yang paling cantik dan sedap mata memandang..

so, fqa dengan bangganya menyuruh mama untuk pilihkan warna doodle mana yang menarik minat mama..

and, inilah yang mama pilih...



\
lastly fqa nak minta maaf, kalau doodle nie tak cantik ..kalau korang nak buat apa, terpulang la..it's yours!!..sudah jadi hak milik korang pon..

bagi yang tak bertuah tuh jangan kecil hati taw..korang punya pon cantik-cantik gak..tapi fqa hanya pilih yg tercantik sikit je dari korang..
Dilarang mengambil sebarang gambar di atas untuk tujuan edit, ciplak atau sewaktu dengannya kerana sudah ada tuannya..okey


21 June 2013

Segmen Kaler Doodle 24 jam

Assalamualaikum..


Malam nie tetiba rajin pula fqa nak buat segmen Kaler Doodle..

segmen nie hanya berlangsung selama 24jam je..so,start sekarang sehingga pukul 11 malam esok tau..(22/6/2013)

gambar kat atas nie la yang fqa nak kasi dekat korang..kalau korang dapat suka hati korang la nak buat apa dengan doodle nie..

syaratnya mudah je..
follow blog ini dan like pages ini
tepek gambar kat atas dan kemudian buat entry Segmen Kaler Doodle
blacklink di entry ini ye
sila copy detail ini dan paste di entry korang:
warna tudung:
warna kotak:
warna bolder:
warna speech ballon:*yang warna kelabu tuh
nama untuk diletakkan: *paling koman 5@6 huruf je
ayat korang:*jangan ler panjang2..takut tak muat..heheh
url blog:

da siap?..so, sila tinggalkan link entry korang di entry ini okeh

pemilihan pemenang?..opkos la melalui detail yang lengkap dan ringkas..fqa cuma mencari 3-5 orang pemenang je..

jom join reramai..
maaf doodle kat atas tak cantik pon..almaklum la, baru belajaq

19 June 2013

Fqa Minta Maaf Sesangat..

Assalamualaikum..

fqa mintak maaf sangat-sangat dengan semua pemenang segmen fqa yang lepas..lambat pos hadiah korang..tapi ada lagi dua orang yang still yang memberi butiran kepada fqa..insyaAllah esok fqa akan mengepos hadiah tersebut..

fqa minta maaf sangat-sangat..takut pula korang label fqa nie apa-apa ntah..adeh..
maaf taw sayang-sayang..

13 June 2013

Segmen Saya Nak Bookmark Disney

Assalamualaikum


Tekan banner untuk join

Tarikh Tamat: 
Khamis (20/6/2013)

11 June 2013

Ahhh.. Sedapnya!

Bismillahirahmanirrahim..
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatu..

Hah.. Jangan fikir yang bukan-bukan!.. Tu cuma satu ungkapan lega selepas menggaru. Apahal menggaru pulak?.. Kali ini fqa nak dedahkan macamana rasa gatal boleh timbul kat kulit korang..
Gatal
gatal adalah satu rasa sensasi yang biasa terjadi kat area kulit. Rasa ini boleh menyebabkan korang teringan sangat nak menggaru. Gatal ini datang tak kira masa atau tempat. Kadang2 tu, sampai seluruh badan habis gatal. Gatal pun kira sejenis penyakit jugak tau..kalau kena, bukan orang je...binatang pon boleh jadi tension tak tentu hala!

Menggaru
korang sebenarnya tidak digalakkan menggaru tempat yang gatal. Sebabnya, takut nanti kulit tu koyak pastu senang pulak dijangkiti kuman. Sebaiknya korang dinasihati supaya mendapatkan antipuritic iaitu sejenis ubat yang boleh menghilangkan rasa gatal. Ubat nie korang boleh dapat kat kedai2 farmasi yang berhampiran.
*contoh antipuritic

Elakkan Rasa Gatal2
~amalkan mandi dengan campuran air panas
~sabun seluruh badan masa tengah mandi
~gunakan lotion pelembut@ pelembab kulit
~jangan garu kalau kulit terasa gatal, sebaliknya sapu je antipuritic

Fakta Gatal
~olive oil telah dibuktikan mampu mengurangkan rasa gatal pada kulit
~gatal juga dikenali sebagai Pruritus
paku pakis, kunyit dan madu dipercayai dapat menguragkan rasa gatal pada kulit

sekian dari dokter fqa..

8 June 2013

Pemenang Segmen Saya Nak Button Cute Dari Syafqa Akmal

Assalamualaikum..
hai, tak sabar rasanya fqa nak umumkan pemenang yang bertuah mendapat button comel..pada yang tidak berjaya, jangan kecil hati..insyaAllah nanti lain kali fqa buat segmen lagi..

dengan kuasa enchek random.org, fqa mengumumkan pemenangnya ialah:......






Tahniah kepada para pemenang..
sila PM di sini untuk menuntut hadiah awak..
Nama:
Alamat:
URL blog:

tuntut hadiah selewat-lewatnya seminggu dari sekarang..

Segmen Saya Nak Button Cute Dari Syafqa Akmal


TAMAT

[Ini entry melekat.Sila tekan bawah untuk entry tak melekat.TQ]

Assalamualaikum..

hari ini fqa nak buat satu segmen yang simple mimple nie..first time buat segmen nie..support me, keh!! :D

syaratnya simple je :D

~follow blog ini
~like page ini
~buat satu entry bertajuk "Segmen Saya Nak Button Cute Dari Syafqa Akmal"
 ~tepekkan banner cute kat atas ketat-ketat dalam entry 
~backlinkkan link entry ini dalam banner
~tinggalkan link penyertaan di dalam entry ini (bukan cbox)

hadiah:
button cute
hanya perlukan 5orang pemenang sahaja

tarikh tamat:
7 JUN 2013

tarikh umum pemenang:
8 JUN 2013

sorry hadiah tak seberapa..segmen ini hanya untuk suka-suka sahaja..ajak la kawan-kawan join sekali ye!!peserta juga digalakkan untuk blogwalking ke blog peserta lain..:)


SENARAI PESERTA 

*update 7/6


CARA PEMILIHAN PEMENANG


7 June 2013

Icon Cute

Assalamualaikum..

Mesti korang tercari-carikan icon cute..icon cute ini boleh diletakkan dalam shoutbox, sidebar dll..ikut suka hati la korang nak letak mana-mana..cara nak ambil icon ini senang je..korang just copy kat icon yang korang nak..kemudian paste jela..sangat mudah dan senang.. 


sumber: sini