10 October 2013

saya anak selangor

Assalamualaikum..

Selangor tetap 1 di hatiku..

Saya bangga jadi anak Selangor..

saya sayang Selangor

aish..pop yo je ayat kan..nasib baik bukan matyo..kau anak selangor tulen ke peah?..rasanya IC kau 08 kan..bukan 08 tu kat Perak ke?..

memang la..tapi tak kesah la kan..fqa dari lahir sampai la sekarang nie da berumur 22tahun masih lagi menetap kat Selangor..walaupun selalu duduk di perantauan..lagipun abah fqa memang asal orang Selangor..wong jowo lagi tau..tapi anak-anaknya tak pandai pun cakap jawa..kalau jowo toktok boleh la..kalau dengar orang jawa sembang, memang terlopong la..tapi takda la sampai keluar air liur..:)

oh ye..yang fqa lahir kat Perak tu sebab masa dulu dekat Sabak Bernam takda hospital yang berhampiran..paling dekat pun kat Perak..tengah shopping barang raya masa tu tiba-tiba fqa pon nak join mama abah shopping juga..cepat-cepat la keluar..hehehe..fqa lahir 24 Ramadhan..tapi tak ingat la tahun hijrah bila..ini mama cerita tau..bukan rekaan..

tak tau pon nak cerita pasal pa..layan jela ek..

p/s: selangor -> kelantan -> kedah..selangor juga pilihan hati

No comments:

Post a Comment

sila la komen..