20 February 2012

Bila ada semua nak!!!

Assalamualaikum...

ha..salam tuh wajib jawab tahu..ustaz kata kalau bagi salam tuh sunat je...tapi yang jawab salam tuh wajib..so cepat la jawab salam bagi sesiapa yang tak jawab salam lagi tuh..good boy...

penatnye la hari ini..fqa and the geng (kak hani, kak faiz, fairos ngan kak ulah) pergi shopping..wah..banyak duit..hahaha..almaklum lah PTPTN baru masuk kan setelah sekian lama kami menanti..dah nak habis semester baru kuar..takpe la janji masuk..leh enjoy kot...

tapi tak leh enjoy sangat la dengan balance PTPTN tuh..banyak sangat guna duit semester nie..


FIRST

nak repair handphone W910i yang tercinta nie..tak tahu la kenapa boleh rosak..tibe2 je screen dia jadi putih suci gtuh..konpius la..rindu giler nak guna handphone nie..huwaaaa...

SECOND..
nak kena bayar yuran MUET..ada RM250 lagi tak bayar..sepatutnya RM310..di sebabkan oleh keran dah bayar yuran register sebanyak RM60..tinggal lah sebanyak tuh kena bayar,,banyak gak tuh..duit 0h duit..kalau tak dapat band 3 keatas tak tahu la nak cakap camna...

cakap pasal MUET nie..teringat la buku MUET tak beli lagi..buku MUET lak habis stok..aduh..nak stdy macamna la plak nie..susah wei..da pusing satu kota bahru nie kot tak dapat2 gak..tension la gak..nasib baik kak hani nurani pon tak beli buku lagi..hehehe..ada kawan la nampaknya..hahaha..

THIRD

bukan jubah nie..tapi lebih kurang la..

ingat nak shopping kat Bazar Tok Guru kat Kota Bharu tuh..nak beli jubah jean tuh..minat giler jubah tuh..cantik..warna biru lak tuh...masyuk wehh..semangat giler la bukan apa jubah biru yang sedia ada dah senteng la..nak pakai pon rasa tak selesa kot..banyak pulak tuh jubah senteng semester nie..aku makin tinggi ke ha..yela kot..hahaha..masuk bakul angkat sendiri weh..

harga die aku usha2 nagn kak hani nurani tuh dalam RM120..tapi kena pandai pilih kedai la..kadang2 bila mek2 tuh taw kitorang nie orang luar mula la tawar harga mahal2..ei, mana adil mek wei..kami pelajar la..tolong la berkompromi sikit..adoi...mintak2 ada lagi lah makcik yang jual jubah tuh dalam harga RM80..

**************************************************

peringatan yang penting sekarang ni wahai SYAFIQAH AKMAL, awak kena pandai kawal duit tuh..jangan boros sangat taw..tuh duit PTPTN yang last awak dapat tahu..jangan sampai habis sebelum tiba masanya..hahaha..

1 comment:

  1. btol tu. kdg2 bila di tanya bila nk berubah. kebanyakkan akn ckp tunggu hidayah dtg dulu. mmg smpai bila2 hidayah x dtg melainkan kalau nama kwn kita tu hidayah. yg tu je yg dtg. hidayah dr allah kena la mencarinya. :)

    ReplyDelete

sila la komen..