31 January 2014

aku reda dengan kehilanganmu my oppa..

Assalamualaikum...
Hari yang membosankan...bukan apa kawan-kawan pergi keluar dengan geng dia..aku malas nak ikut..kalau ikut wajib da duit yang tak seberapa ada nie kering kontang..haha..ayat tak boleh bla...

dikesunyian ini aku merinduimu my oppa..rindu gilak..da hampir sebulan aku tak jumpa oppa..oppa yang aku maksudkan adalah laptop aku yang dulu..mesti korang ingat laptop aku tu rosak ke apa..bukan rosak la..tapi kena curi..okey..aku ulang sekali lagi LAPTOP KENA CURI!!!okey..tutup mulut masing-masing..

kejadiannya aku tak tahu la macamana benda tu boleh hilang..maybe memang salah aku kot sebab tak bawak balik laptop tu..aku tinggalkan kat dalam bilik..masa tu ada la member bilik aku tu dia tak balik rumah..so, aku percaya kan dia..ikut la dia nak guna ke apa..aku tak kesah..pada hari kepulangan aku kat asrama, aku tanya kawan "mana laptop fqa?" di cakap ada atas katil tu je..aku tengok-tengok tak ada..padahal time tu sebak giler kot dalam hati nie..tanya semua orang dalam satu bilik tu diaorang semua tak tahu..huwaaaa..sedih....sob sob~~

esoknya roomate aku ajak pergi jumpa orang yang boleh cari barang yang hilang..aku pon ikut jela..yelah hati da tak tenang teringat oppa kan..paklong tu kata orang yang curi tu berdendam dengan aku..pernah keluar masuk dalam bilik aku..aihhh..apasal plak nak berdendam dengan aku..aku tak pernah kacau orang pon..lagi bertambah tension taw..patut la pada masa kehilangan laptop tu ada laptop kawan aku juga kat sebelah laptop aku..tapi yang peliknya HANYA laptop aku sahaja yang si Pencuri tu ambil..kalau nak mencuri kenapa tak ambil dua-dua laptop tu aja..lagi banyak untung...hmmm..geram la..

kawan aku try gak tanya kawan indon dia..boleh 'baca-baca'..dia kata orang tu pernah sekali je masuk bilik aku..mana la aku ingat siapa..hmmm..pastu dia cakap barang tu takda kat tangan si Pencuri tu..comfirm da menjual laptop aku tu..memang tak tak maafkan si Pencuri tu..banyak kenangan kot dalam laptop tu..aku beli guna duit sendiri..gambar-gambar masa aku diploma ngan join program falak bagai...cerita banyak..yang penting aplikasi untuk aku buat doodle ngan font-font comel...mana la aku ingat nak install balik macamana...

dan sekarang aku reda dengan kehilanganmu my oppa..

 Pesanan buat si Pencuri:
salam wahai pencuri..mungkin cik/puan pencuri tidak membaca blog aku..tapi aku tetap juga nak cakap kenapa kau curi laptop aku..macamana kalau laptop kau kena curi?..apa perasaan kau..kau ingat laptop tu barang murah ke?..kau tak malu ke?..harap je belajar agama tapi mencuri..jika kau membacanya,, aku nak sangat berkenalan dengan kau kerana kau buat hidup aku tak tenang dan menyusahkan hidup aku..terima kasih

1 comment:

  1. Bleh plak amik brg2 org..smpai ati btl..sya folo blog fqa..:)

    ReplyDelete

sila la komen..