1 November 2012

adil ke?...



hye to all my blog's readers..harap korang sihat sejahtera..almaklum la sekarang nie sudah masuk musim tengkujuh..cuaca pon tidak menentu mana..kejap panas lepas tuh tiba2 hujan turun dengan selebat2nya..kat rumah nie pon sudah hampir banjir..tapi tidak la sampai tenggelam..

tapi bukan pasal nie peah nak story mory kat entry kali nie..cerita bermula..peah temankan member berdating kat sebuah pantai nie..penuh sangat manusia..

tiba2 ada sekumpulan lelaki senyum kat ain (bukan nama sebenar)..ain pon senyum balik..teman lelaki nya, adam (bukan nama sebenar) bertanya "kawan ke?.." ain cakap "xdela..tak kenal pon..tapi senyum kan sedekah..dia senyum kat kita..kita senyum balik.." adam membalas senyuman tersebut..

beberapa minit kemudian ada awek cun senyum kat adam..adam membalas senyuman tersebut..tak sempat nak cakap ain dah sound "base lelaki miang..depan aku pon ko leh ngorat betina lain.."

adoi..bergaduh la plak..peah buat2 xdengar je sambil memancing ikan belacak..hehehe..nak je sound si ain nie..agak2 la hang dok sengih kat laki tuh xpa..ramai plak tuh..nie baru soghang marka dok sengih kat adam da melenting semesta alam..buat malu kaum ja...


perempuan senyum 
sedekah..

lelaki senyum
 miang, gatal, mata keranjang, dasar buaya darat, xpandai jaga ati pompuan, bla..bla..blaa

**********************
p/s: peah ingat nak try buat cerpen la..agak2 ada x orang nak baca ek..da tanye my pren die kata okey je..buat la nanti boleh tambah pembaca novel ko..mana taw boleh jadi penulis ke nanti..kawan aku gak tuh..hahaha

2 comments:

  1. wahh ! mnat mnulis jugak lah neh ..oke lah tu !~ ane taw, jdi penulis .. insyALLAH =)we'll support u

    ReplyDelete
  2. boleh la sikit2..mengisi masa lapang yang xseberapa lapang nie..hehehe

    ReplyDelete

sila la komen..